Julmuffins med torkad frukt
Perfekta muffins till jul!
Portioner/mängd: Ca 10 muffins
Ingredienser
- 2 deciliter torkad frukt t ex fikon, tranbär, russin
- 1 st skal av apelsin (finrivet)
- 50 gram Norrmejerier Smör
- 2 deciliter strösocker
- 3 st ägg
- 1 deciliter vispgrädde
- 3,5 deciliter vetemjöl
- 2 teskedar bakpulver
- 1 tesked kanel
- 1 tesked kardemumma
- 1 deciliter vispgrädde
- 4 matskedar turkisk yoghurt
- 0,5 deciliter florsocker (siktat)
- 1 näve färska eller frysta tranbär eller lingon
- 2 matskedar strösocker
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 200°. Hacka frukten och lägg den i blöt i apelsinsaften. Tillsätt det rivna apelsinskalet.
-
2
Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget.
-
3
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.
-
4
Blanda ner frukten och tillsätt grädden.
-
5
Smörj muffinsformar och fyll smeten i formarna.
-
6
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt muffinsen svalna.
-
7
Vispa grädden och blanda med yoghurt och florsocker.
-
8
Rulla tranbären i strösocker.
-
9
Toppa muffinsen med gräddyoghurten och dekorera med tranbär.