Julens korintkakor
Korintkakor passar mycket bra till jul!
Portioner/mängd: Ca 60 kakor
Ingredienser
- 200 gram Svenskt smör
- 2,5 deciliter strösocker
- 1 st ägg
- 3 deciliter korinter
- 1 tesked bikarbonat
- 5 deciliter vetemjöl
Gör så här
-
1
Rör smör och socker poröst.
-
2
Rör ner ägget, korinterna och bikarbonaten utrörd med lite mjöl.
-
3
Tillsätt resten av mjölet och arbeta in det i degen. Låt degen vila i kylskåp i två timmar.
-
4
Sätt ugnen på 175°. Rulla ut degen i tre längder. Skär varje längd i 20 bitar. Forma dem till runda kulor och lägg dem på en välsmord plåt eller i pappersformar. Tryck till kulorna lätt.
-
5
Grädda i 10-12 min. Kakorna ska vara läckert ljusbruna.