Ingefärskakor

Med färskriven ingefära blir det sting i ingefärskakorna.
Portioner/mängd: Ca 35 stycken
Ingredienser
- 75 gram Svenskt smör
- 3/4 deciliter strösocker
- 0,25 deciliter sirap
- 0,25 deciliter vispgrädde
- 1,5 deciliter vetemjöl
- 2 matskedar färsk ingefära (riven)
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull.
-
2
Lägg degen på bakbordet och forma till en rulle som skärs i 35 skivor.
-
3
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till varje kaka med en gaffel.
-
4
Grädda i 12 minuter eller tills de har fått fin färg.
Måste vara fel i receptet ldl vetemjöl går knappast att rulla degen blev bara en gegga i kastrullen fick ha i ca 3dl vetemjöl extra
Tack för att du meddelar! Vi såg att Norrmejerier har uppdaterat sitt recept från 1 till 1,5 dl vetemjöl. Vi har nu också uppdaterat men frågan är om den mängden räcker då?
Håller fullständigt med dig !!