Ingefärskakor
Med färskriven ingefära blir det sting i ingefärskakorna.
Portioner/mängd: Ca 35 stycken
Ingredienser
- 75 gram Svenskt smör
- 3/4 deciliter strösocker
- 0,25 deciliter sirap
- 0,25 deciliter vispgrädde
- 1,5 deciliter vetemjöl
- 2 matskedar färsk ingefära (riven)
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull.
-
2
Lägg degen på bakbordet och forma till en rulle som skärs i 35 skivor.
-
3
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till varje kaka med en gaffel.
-
4
Grädda i 12 minuter eller tills de har fått fin färg.
Det här receptet borde ni ta bort! Funkar ju inte alls!!
Tack för att du meddelar! Blev konsistensen fel? Det är ett gammalt recept från Norrmejerier.
Måste vara fel i receptet ldl vetemjöl går knappast att rulla degen blev bara en gegga i kastrullen fick ha i ca 3dl vetemjöl extra
Tack för att du meddelar! Vi såg att Norrmejerier har uppdaterat sitt recept från 1 till 1,5 dl vetemjöl. Vi har nu också uppdaterat men frågan är om den mängden räcker då?
Håller fullständigt med dig !!