Ingefärskakor

Ingefärskakor

Med färskriven ingefära blir det sting i ingefärskakorna.

Portioner/mängd: Ca 35 stycken

Ingredienser

  • 75 gram Svenskt smör
  • 3/4 deciliter strösocker
  • 0,25 deciliter sirap
  • 0,25 deciliter vispgrädde
  • 1,5 deciliter vetemjöl
  • 2 matskedar färsk ingefära (riven)

Gör så här

  • 1

    Sätt ugnen på 200°. Smält smöret tillsammans med övriga ingredienser i en kastrull.

  • 2

    Lägg degen på bakbordet och forma till en rulle som skärs i 35 skivor.

  • 3

    Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till varje kaka med en gaffel.

  • 4

    Grädda i 12 minuter eller tills de har fått fin färg.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

5 Kommentarer

  1. Anna-Lena Rydberg skriver:

    Det här receptet borde ni ta bort! Funkar ju inte alls!!

    1. jultomten skriver:

      Tack för att du meddelar! Blev konsistensen fel? Det är ett gammalt recept från Norrmejerier.

  2. Gunilla lövgren skriver:

    Måste vara fel i receptet ldl vetemjöl går knappast att rulla degen blev bara en gegga i kastrullen fick ha i ca 3dl vetemjöl extra

    1. jultomten skriver:

      Tack för att du meddelar! Vi såg att Norrmejerier har uppdaterat sitt recept från 1 till 1,5 dl vetemjöl. Vi har nu också uppdaterat men frågan är om den mängden räcker då?

    2. Annelie Hultman skriver:

      Håller fullständigt med dig !!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *