Ingefärs- och kolasnittar
Smaskiga snittar som passar bra till julfika.
Portioner/mängd: Ca 40 snittar
Ingredienser
- 4 deciliter vetemjöl
- 1 tesked bakpulver
- 1,5 deciliter strösocker
- 2 matskedar mörk sirap
- 2 teskedar vaniljsocker
- 2 teskedar pomeransskal (malda)
- 1 tesked ingefära (mald)
- 200 gram Svenskt smör
- 2 matskedar apelsinjuice
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare.
-
2
Tillsätt smöret i små kuber och kör ett par sekunder tills degen börjar bli smulig.
-
3
Tillsätt sirap och lite apelsinjuice och arbeta snabbt ihop till en deg.
-
4
Dela degen i 4 delar. Rulla ut (med lite mjöl) till långa längder och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
-
5
Platta ut degen något. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
-
6
Låt svalna något och skär i sneda bitar.