Fruktkaka fylld med aprikoser och pistaschnötter
Fruktkaka med pistaschnötter och aprikoser.
Portioner/mängd: 1 kaka
Ingredienser
- 3 deciliter vetemjöl
- 1,5 deciliter strösocker
- 0,5 gram saffran
- 0,5 tesked bakpulver
- 75 gram Svenskt smör
- 50 gram mandelmassa
- 1 st skal av citron
- 1 deciliter vispgrädde
- 1 deciliter mjölk
- 6–8 deciliter torkade aprikoser
- 1 deciliter pistaschnötter (osaltade)
- 2 deciliter vispgrädde
Gör så här
-
1
Lägg aprikoserna i blöt i 2 timmar. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en rund form.
-
2
Blanda mjöl, socker, saffran och bakpulver. Tärna smöret i små kuber och finfördela det i mjölblandningen.
-
3
Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, citronskal, grädde och mjölk till en smet och blanda med mjölblandningen.
-
4
Lägg degen i den runda formen. Tryck ner aprikoserna och pistaschnötterna.
-
5
Grädda kakan i ca 35 min. Servera med lättvispad grädde.