Brytjulgran

Brytjulgran

Brytjulgran passar perfekt på julbordet!

Portioner/mängd: 32 kuvertbröd

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 0,5 liter mjölk (ljummen)
  • 0,5 deciliter Dansukker Fibrex
  • 1 deciliter flytande smör (eller smält)
  • 1 tesked salt
  • 3 matskedar Dansukker Brödsirap
  • 2–3 teskedar brödkryddor (malda)
  • Ca 11 deciliter vetemjöl special
  • ägg
  • vallmofrön
  • sesamfrön
  • kummin
  • grovt salt

Gör så här

  • 1

    Smula jästen i en skål och häll på mjölken. Rör tills jästen löst sig. Lägg i fibrexen och låt stå i 5 minuter.

  • 2

    Tillsätt margarin, salt, sirap och kryddor. Arbeta in mjölet, litet i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.

  • 3

    Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 32 lika stora bitar som rullas till bullar.

  • 4

    Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper i formen av en julgran. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 220°.

  • 5

    Pensla brödet med uppvispat ägg. Strö på frön och kryddor. Grädda brytjulgranen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *