Adventsbröd
Adventsbröd med cashewnötter, kokosflingor och russin.
Portioner/mängd: 1 bröd
Ingredienser
- 100 gram smör (rumstempererat)
- 1 deciliter Dansukker Farinsocker
- 2 st ägg
- 2,5 deciliter gräddfil
- 4 deciliter vetemjöl
- 1 tesked bakpulver
- 1 tesked bikarbonat
- 2 deciliter kokosflingor
- 1 deciliter russin
- smör + vetemjöl (till formen)
- 1 deciliter cashewnötter
Gör så här
-
1
Rör matfett och socker smidigt. Rör i äggen. Tillsätt övriga ingredienser.
-
2
Häll upp smeten i en smord och mjölad form, 1,5 – 2 liter. Strö på nötterna.
-
3
Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 45 minuter. Låt svalna i formen.