Marsipangris

Marsipan gris

Att göra marsipanfigurer är ett klassiskt julpyssel! Använd fantasin och gör tomtar, frukter eller djur. Här följer recept på en klassisk marsipangris.

Du behöver följande:

  • 500 gram marsipan
  • Mörk blockchoklad
  • Silver eller guldkulor (Finns vid bakartiklarna i affären)
  • Tandpetare (Till att göra trynet)
  • Liten kniv (Till munnen)

Gör så här:

  • 1. Använd händerna och forma en bit marsipan till formen av ett avlångt ägg. Forma den ena änden till ett tryne.

  • 2. Ge grisen en mun genom att skära en skåra i trynets nedre del.

  • 3. Stick två hål ovanför munnen så att grisen får näsborrar.

  • 4. Ta två små nya bitar marsipan som du formar i trekantig form till öron. Tryck fast två silver/guldkulor som ögon.

  • 5. Ta en ny liten bit marsipan och rulla till en smal rulle som du därefter formar till en knorr. Sätt fast knorren på grisens bak.

  • 6. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Doppa valda delar av grisen i chokladen och ställ den på smörpapper för att stelna.