Marsipangris

Marsipan gris

Att göra marsipanfigurer är ett klassiskt julpyssel! Använd fantasin och gör tomtar, frukter eller djur. Här följer recept på en klassisk marsipangris.

Du behöver följande:

  • 500 gram marsipan
  • Mörk blockchoklad
  • Silver eller guldkulor (Finns vid bakartiklarna i affären)
  • Tandpetare (Till att göra trynet)
  • Liten kniv (Till munnen)

Gör så här:

  • 1

    Använd händerna och forma en bit marsipan till formen av ett avlångt ägg. Forma den ena änden till ett tryne.

  • 2

    Ge grisen en mun genom att skära en skåra i trynets nedre del.

  • 3

    Stick två hål ovanför munnen så att grisen får näsborrar.

  • 4

    Ta två små nya bitar marsipan som du formar i trekantig form till öron. Tryck fast två silver/guldkulor som ögon.

  • 5

    Ta en ny liten bit marsipan och rulla till en smal rulle som du därefter formar till en knorr. Sätt fast knorren på grisens bak.

  • 6

    Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Doppa valda delar av grisen i chokladen och ställ den på smörpapper för att stelna.

3 Kommentarer

  1. Maria skriver:

    Otroligt vackra marsipangrisar eller ”mandelmassenassar” så som jag brukar kalla dem! Med hjälp av detta recept har mänskligheten nått sin topp och jag går gärna tillbaka till detta recept fler gånger. Så mysigt dessutom med snön som faller. Ger en riktig julkänsla! Rekommenderar att lyssna på legenden Tommy Körberg under julbaket. Tack för mig, rekommenderar ännu en gång detta recept till alla ( inklusive min argsinte granne som flera gånger skrämt mina kära små barn genom att ta deras leksaker på gården)! /Maria

  2. Anonym skriver:

    så fina!

    1. Maria skriver:

      Instämmer till fullo! Se min tidigare kommentar för min delade åsikt! /Maria

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar