Marsipangris

Marsipan gris

Att göra marsipanfigurer är ett klassiskt julpyssel! Använd fantasin och gör tomtar, frukter eller djur. Här följer recept på en klassisk marsipangris.

Du behöver följande:

  • 500 gram marsipan
  • Mörk blockchoklad
  • Silver eller guldkulor (Finns vid bakartiklarna i affären)
  • Tandpetare (Till att göra trynet)
  • Liten kniv (Till munnen)

Gör så här:

  • 1

    Använd händerna och forma en bit marsipan till formen av ett avlångt ägg. Forma den ena änden till ett tryne.

  • 2

    Ge grisen en mun genom att skära en skåra i trynets nedre del.

  • 3

    Stick två hål ovanför munnen så att grisen får näsborrar.

  • 4

    Ta två små nya bitar marsipan som du formar i trekantig form till öron. Tryck fast två silver/guldkulor som ögon.

  • 5

    Ta en ny liten bit marsipan och rulla till en smal rulle som du därefter formar till en knorr. Sätt fast knorren på grisens bak.

  • 6

    Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Doppa valda delar av grisen i chokladen och ställ den på smörpapper för att stelna.

1 Kommentarer

  1. Anonym skriver:

    så fina!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Fyrklövern
Annons - Svensk Husman