Julpyssel

wrapgifts

Hur slår man in julklapparna fint?

Att lyckas slå in alla julklapparna är ju en trevlig form av julpyssel, men kan vara en utmaning för många!

Att dessutom lyckas göra fina paket är ju inte heller så lätt. Här får du instruktioner och tips på hur man gör för att slå in julklapparna riktigt fint, och dessutom hur man slår in en flaska samt gör en stor rosett att pryda paketen med!

Så här slår du in ett vanligt paket

 

Så här knyter du en rosett

 

Så här slår man in en flaska fint

Läs pysslet »
Pepparkakshus snölandskap

Snölandskap

Använd fantasin när du dekorerar detta roliga julpynt som är ett snölandskap av socker! Dekorera med små tomtar och djurfigurer, eller varför inte använda som grund till att ställa pepparkakshuset på.

Läs pysslet »
Snöflinga av papper

Snöflingor av papper

Här får du instruktioner på hur du ska klippa för att göra riktigt fina snöflingor. Ett roligt och enkelt julpyssel för barnen. Allt som behövs är saxar och papper.

Läs pysslet »
smällkaramell

Smällkarameller (Christmas Crackers)

En riktig klassiker till julpyssel! Att göra smällkarameller kan vara lite svårt om man inte vet hur man ska gå till väga. Här får du bra instruktioner (engelskt tal) på hur du gör fina smällkarameller. Sen är det bara att välja färg på papperet och snöret och sätta igång!

Läs pysslet »
Marsipan gris

Marsipangris

Att göra marsipanfigurer är ett klassiskt julpyssel! Använd fantasin och gör tomtar, frukter eller djur. Här följer recept på en klassisk marsipangris.

Läs pysslet »
etikett

Julklappsetiketter

Populärt och enkelt julpyssel! Egna julklappsetiketter är roliga att tillverka och gör att julklapparna blir fina och personliga.

Läs pysslet »

Julkalender i korg

En mycket uppskattad och rolig idé till adventskalender i en korg, där man varje dag får öppna en liten julklapp i stället för en lucka!

Läs pysslet »
Julgran av papper

Julgran av papper

Här är ett ganska enkelt och populärt julpyssel i form av en julgran av papper. Använd gärna något fint papper för att få granen extra trevlig. Ett tips är att dekorera toppen med något! (Om du har provat att göra det här julpysslet får du gärna maila en bild på resultatet till oss på info@juligen.se)

Läs pysslet »

Islykta

Islyktor lyser upp fint i mörkret! Det enda som behövs är hinkar, vatten och minusgrader.Islykta

Läs pysslet »
Tillverkning av en garntomte

Garntomte

Här är ett uppskattat pyssel skapat av Kafé Kreaktiv! Garntomtar passar bra i granen, på spishällen, i tallriset eller på en bokhylla.Garntomte

Läs pysslet »

Julpyssel för både barn och vuxna!

Att pyssla är uppskattat hos både barn och vuxna, och när julen närmar sig pysslas det i både hem och skola från norr till söder. Här hittar du både enkla och lite mer utmanande julpyssel av alla möjliga slag.

Glöm inte att gilla vår Facebook-grupp om julpyssel för massor av tips på julpyssel!

Gör egna marsipangrisar, en egen spännande julkalender eller sprid julstämning med väldoftande nejlikoapelsiner! Behöver du hjälp med att slå in julklapparna? Klicka här för instruktioner! Tipsa oss gärna om bra julpyssel!