Gin Fizz (med mandarin och enbär)

Gin Fizz (med mandarin och enbär)

Här är en underbar fräsch och sötsyrlig drink som passar utmärkt i vintertider. Enbär har använts till smaksättning i Norden sedan urminnes tider. Äggvita i drinken bidrar till det underbara skummet som kännetecknar en Gin Fizz. Det går lika bra med clementin eller satsumas. Förklaring på skillnaden melllan de olika citrusfrukterna hittar du här: https://www.ica.se/artikel/skillnad-clementin-mandarin-satsumas/

Förbered enbärssirap i förväg:

2-3 msk torkade enbär
1,2 dl socker
1,2 dl vatten
Ev. en nypa kardemumma

Mortla enbären grovt och lägg i en tjockbottnad kastrull med resten av ingredienserna. Låt koka i minst 15-20 minuter tills det tjocknar. Låt svalna och tappa upp på liten flaska.

Portioner/mängd: 1 stor drink
Tillagningstid: 10min

Ingredienser

  • 6 cl gin
  • 3 cl enbärssirap
  • 4 cl juice från clementin eller mandarin
  • 3 cl juice från citron
  • 1 st äggvita (ekologisk)
  • 6 cl mineralvatten (om man vill)
  • is
  • Mandarinklyfta, enbär eller zest att garnera med

Gör så här

  • 1

    Blanda gin, enbärssirap, citronjuice, mandarinjuice och äggvita i en cocktail-shaker utan is och skaka i ca 30 sekunder. Håll i locket ordentligt eftersom det blir lite tryck i shakern.

  • 2

    Tillsätt isbitar (gärna stora) och skaka med cirkulär rörelse i 1-2 minuter, men inte för våldsamt så att all is krossas. Sila upp i ett glas som rymmer minst ca 30 cl. Häll i bubbelvattnet i shakern för att fånga upp resten av skummet lite försiktigt och toppa drinken med detta.

    Garnera med mandarinklyfta, enbär eller mandarinskal.

    Gin Fizz med Mandarin och enbär

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *