Julmarknader i Stockholm

Skansens julmarknad

Bland julmarknadens alla klassiska produkter såsom senap, korvar, ostkaka, ljus, halmbockar, kransar, glas och textilier finns i år även gammeldags juldekorationer, ekologisk ostkaka, trähantverk och sameslöjd, älgskinnsprodukter och silkessjalar. Varje julmarknadsdag finns möjlighet att dansa kring granen på Bollnästorget och för barnen anordnas fiskdamm. Den första julmarknaden på Skansen anordnades redan 1903 och är sedan dess en obruten tradition — än idag kan stämningen från de första åren förnimmas. Nu, liksom då, vandrar julbocken, ledd av Judas med pungen, omkring bland marknadsbesökarna.

Stortorgets julmarknad (Gamla Stan)

Stortorgets julmarknad med anor från Gustav Vasas tid har anordnats årligen sedan 1916, De 38 bodarnas utbud är klassiskt svenskt och traditionellt. Hjortronsylt, fårfiol och renstek till julbordet och sameslöjd, hemstickade kläder och handstöpta ljus till julklappar.
Försäljare från hela Sverige ställer ut sina varor.

Konstfacks julmarknad

Design, konst och hantverk hittar man på Konstfacks studenters traditionella julmarknad. Köp en personlig julklapp och ta en fika. Här finns något för alla åldrar.
I Höglagret. Skyltat från t-bana Telefonplan.
Konstfack
LM Ericssons väg 14
126 37 Hägerste

Beckmans julmarknad

Annorlunda julklappar formgivna och tillverkade av studenterna. Här finns kreativa, oväntade och personliga hållbara gåvor inom mode, design och visuell kommunikation.
Beckmans café håller öppet hela helgen och serverar bland annat smörgåsar, liten jultallrik, lussebullar, pepparkakor, glögg och andra julgodsaker.Beckmans designhögskola, Brahegatan 10.

Kungsträdgårdens julmarknad

Julestämningen strömmar emot er när de röda marknadsbodarna slås upp till Kungsträdgårdens årliga julmarknad!
Under samtliga helger i december har ni möjlighet att ta del och njuta av allt från tomtar och bärnsten, troll och souvas, nordisk hemslöjd och munkar, glögg och strumpor, godis och sjalar till brända mandlar och ännu mera tomtar.

Hovstallets julmarknad

Här visas stall och paradvagnar. Stallets smedja är öppen för allmänheten och förutom julgröt och glögg finns även dekorerade granar att köpa.I smedjan står som sig bör en smed och tillverkar högkvalitativa smidesprodukter. På julmarknaden träffar du även ett sjuttiotal av landets bästa hantverkare och kan hitta personliga julklappar i alla dess former och material.

Vi hälsar dig varmt välkommen till Stockholms finaste och exklusivaste julmässa.

Väpnargatan 1

Steninge Slotts julmarknad

Den magnifika stenladugården från 1873 riktigt sjuder av julstämning och traditionsanda. På övervåningen samsas tomtar med skickliga hantverkare och svensk mattradition.
Steninge Slott Kulturcenter
 Stenladugården
195 91 Märsta
 • Anna

  Skeppsbrokajen Julmarknad

  27 November – 23 December (alla dagar)

  Tullhus 2, Skeppsbrokajen (Gamla stan)
  111 30 STOCKHOLM

 • Louise Henriksson

  vilka tider är det öppet på julmarknaden på Skeppsbrokajen?
  Louise

 • Julmarknad i Stockholm

  Hitta ett bra hotell nära de berömda julmarknaderna i
  Stockholm här:
  http://www.happydays.nu/se/tema/julmarknad-i-stockholm

 • joppe

  Blir det ingen julmarknad på sergelstorg i år??

 • lisa

  Handarbetets Vänner har också julmarknad med cafe och galleri på Djurgårdsslätten 82 13-14 December kl 11-17 båda dagarna. http://www.hvskola.se

 • Kat

  TIPS: Akta er för att köpa något av alla dessa kola-godis på Marsipan båten! Jag handlade för över tusen lappen i fjol och allt var härsket! Katastrof! Och så pinsamt att ha gett bort härsket godis i presenter! De borde skämmas!