Pepparkakshus

Pepparkakshus

Så här gör du ett riktigt pepparkakshus:

 • 1

  Degen

  Degen till pepparkakshus ska vara mycket hårdare än degen till vanliga pepparkakor, eftersom vanlig deg spricker och är mindre hållbar i ett pepparkakshus.  Följ receptet noga och väg gärna ingredienserna.
  Recept på deg till pepparkakshus >>

 • 2

  Kristyren

  Vispa med elvisp på låg hastighet till smeten är riktigt fluffig. Du kan färga kristyren med en eller ett par droppar karamellfärg.  Kristyren torkar ganska snabbt så lägg en våt handduk över när du inte använder den.

 • 3

  Kavla degen

  Använd mycket mjöl och kavla degen jämntjock till ca 2 millimeters tjocklek. Vänd och snurra degen och se till att den inte fastnar.  Blanda resterna från utskärningar med ny deg för att göra den mer lättkavlad.

 • 4

  Skär ut

  Använd mallar eller formar. Skär ut med en krusad degsporre om du använder mallar eftersom det ger bättre kontaktyta när man sätter ihop huset.

 • 5

  Grädda

  Helst i varmluftsugn på silipatduk som är en värmetålig gummiduk. Använd annars bakplåtspapper och försök undvika att det lyfter sig av varmluftsfläkten. Grädda i 200 grader celcius i 5-6 minuter i varmluftsugn eller 8-9 minuter i vanlig ugn.

 • 6

  Montera pepparkakshuset

  Du kan använda smält socker men kristyren är lika hållbar, enkel att använda, stelnar på 5 minuter och är sval och därmed mindre farlig för barnen. Gelatinblad är perfekt att använda som fönster. Använd spritspåse och dekorera genom att pritsa ut små blommar och dekorationer med färgad och ofärgad kristyr.  Använd också tyllar av olika form och storlek. Klart!

2 Kommentarer

 1. Anonym skriver:

  Det kommer aldrig upp något recept på degen?

  1. jultomten skriver:

   Tack för att du meddelar oss. Nu finns recept på degen i länken! God Jul.

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar