Sillsallad

Sillsallad

Sillsalladen är en klassiker på julbordet.

Tillagningstid: 3h 30min

Ingredienser

  • 4 st urvattnade saltsillfiléer
  • 5 deciliter inlagda rödbetor (tärnade)
  • 1 deciliter saltgurka (tärnad)
  • 2 st kokta potatisar (tärnade)
  • 2 deciliter äpplen (tärnade)
  • 1 deciliter rödlök (finhackad)
  • 1–1,5 matsked färsk pepparrot (riven)
  • 1 deciliter vispgrädde (hårt vispad)
  • 3 st hårdkokta ägg (till garnering)

Gör så här

  • 1

    Skär sillen i små tärningar.

  • 2

    Blanda samman alla ingredienser utom grädden. Låt stå kallt ett par timmar.

  • 3

    Tillsätt grädden. Packa blandningen i en skål. Ställ den kallt minst 1 tim innan servering.

  • 4

    Stjälp upp sillsalladen på ett fat och garnera med äggklyftor.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

2 Kommentarer

  1. Thorsten skriver:

    1 deciliter finhackad (finhackad)?

    1. jultomten skriver:

      Ber om ursäkt, rödlök skulle det stå! God jul.

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *