Vegetarisk Frestelse

Vegetarisk Frestelse

En vegetarisk variant av Janssons frestelse!

Portioner/mängd: 4–6 portioner

Ingredienser

  • 4 st potatisar
  • 2 st palsternackor
  • 2 st morötter
  • 2 st gula lökar
  • 10 st svarta oliver (urkärnade)
  • 6 st soltorkade tomater i olja
  • 1 matsked kapris
  • 2 matskedar Svenskt smör
  • 0,5 deciliter ströbröd
  • 1 tesked muskotnöt (riven)
  • 2,5 deciliter matlagningsgrädde
  • salt och peppar

Gör så här:

  • 1

    Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsfast form.

  • 2

    Skala och skär potatis, palsternacka och morot i stavar. Skär löken i halvor och sedan i skivor. Hacka oliverna grovt. Skär tomaterna i strimlor.

  • 3

    Lägg ett lager av rotfrukter och lök i formen. Strö över hälften av oliverna, tomaterna och kaprisen. Upprepa en gång till och avsluta med ett rotfruktslager.

  • 4

    Blanda grädde med salt och peppar och häll över frestelsen.

  • 5

    Strö över ströbröd och lägg klickar av smör på. Grädda i ugn ca 40 min.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se