Vanilj/apelsindragerade Hasselnötter

Vanilj/apelsindragerade Hasselnötter
Portioner/mängd: Ca 12 stänger

Ingredienser

  • 125 gram strösocker
  • 20 gram vatten
  • 10 gram apelsinsaft
  • 1 st vaniljstång
  • 200 gram hasselnötter
  • 1 tesked smör
  • 100 gram mörk choklad

Gör så här:

  • 1

    Koka upp socker, vatten, apelsinsaft samt vaniljstång och låt koka ca 2 minuter.

  • 2

    Tillsätt de skalade hasselnötterna och rör tills de först vitnar och fortsätt rör tills de börjar bli gyllenbruna och sockret smälter helt.

  • 3

    Tillsätt smöret, häll ut på oljad plåt och låt svalna. Plocka sedan isär när de fortfarande är ljumna.

  • 4

    Smält chokladen och lägg nötterna i en bunke slå på lite choklad och rör om, häll ut på en plåt och ställ in i kyl så chokladen stelnar helt. Upprepa denna procedur tills chokladen är slut och nötterna är täckta med choklad.

Tips

Man kan också använda t. ex. ljus eller vit choklad och göra på exakt samma sätt.

Recept skapat av: www.blossa.se