Timjankryddade köttbullar

Timjankryddade köttbullar

Köttbullar kryddade med timjan.

Portioner/mängd: 5–6 portioner

Ingredienser

  • 500 gram nötfärs
  • 3 matskedar ströbröd
  • 2–3 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter röd lök (finhackad)
  • 1 st stort ägg
  • 2 teskedar salt
  • 1 kryddmått svartpeppar (grovmald)
  • 1 kryddmått kryddpeppar (mald)
  • 1–1,5 tesked timjan
  • 2 matskedar Svenskt smör

Gör så här:

  • 1

    Lägg ströbrödet i en bunke. Häll grädden över. Låt stå ca 10 min.

  • 2

    Tillsätt färsen och de övriga ingredienserna. Blanda väl.

  • 3

    Forma färsen till små jämna bullar. Lägg dem på vattensköljt skärbräde.

  • 4

    Låt smöret bli ljusbrunt i stekpannan. Lägg i köttbullarna i omgångar. Skaka pannan så att de blir brynta runt om. Sänk värmen och efterstek dem 3-5 min.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se