Snabbgjord julpastej

Snabbgjord julpastej

Julpastejen håller sig ca 4 dagar. Garnera gärna pastejen med inlagda gurkor och en färsk örtkrydda.

Ingredienser

  • 400 gram kycklinglever (färsk eller fryst )
  • 1 st liten gul lök
  • 2 matskedar Svenskt smör
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 0,5 tesked salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 2 kryddmått mejram
  • 2 matskedar portvin eller konjak
  • 1–1,5 deciliter vispgrädde

Gör så här:

  • 1

    Skär kycklinglevern i bitar. Finhacka löken.

  • 2

    Stek levern i smör 3-5 min, den ska vara rosa inuti. Tillsätt löken mot slutet.

  • 3

    Lägg lever, lök, ansjovisfiléer, kryddor och portvin i en matberedare. Kör en minut. Späd med grädde i en fin stråle medan maskinen går. Pastejen blir då fluffig som en mousse.

  • 4

    Fyll en skål med pastej. Låt stå kallt ett par timmar innan serveringen.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se