Sillsallad

Sillsallad

Sillsalladen är en klassiker på julbordet.

Ingredienser

  • 4 st urvattnade saltsillfiléer
  • 5 deciliter inlagda rödbetor (tärnade)
  • 1 deciliter saltgurka (tärnad)
  • 2 st kokta potatisar (tärnade)
  • 2 deciliter äpplen (tärnade)
  • 1 deciliter finhackad (finhackad)
  • 1–1,5 matsked färsk pepparrot (riven)
  • 1 deciliter vispgrädde (hårt vispad)
  • 3 st hårdkokta ägg

Gör så här:

  • 1

    Skär sillen i små tärningar.

  • 2

    Blanda samman alla ingredienser utom grädden. Låt stå kallt ett par timmar.

  • 3

    Tillsätt grädden. Packa blandningen i en skål. Ställ den kallt minst 1 tim innan servering.

  • 4

    Stjälp upp sillsalladen på ett fat och garnera med äggklyftor.

Recept skapat av: