Saffranssoppa med halstrade skaldjur

Saffranssoppa med halstrade skaldjur

Bjud på en värmande julsoppa med lyxiga tillbehör. Om du serverar utan skaldjur så blir soppan vegetarisk.

Portioner/mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • ½ kilo morötter
  • 2 matskedar Norrmejerier Smör
  • 0,5 gram saffran
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • 8 deciliter vatten
  • 2 deciliter Lätt Crème Fraiche Mexican-Chili
  • 4 st pilgrimsmusslor
  • 4 st stora räkor
  • salt
  • peppar (nymalen)

Gör så här:

  • 1

    Skala och hacka löken. Skala morötter och skär dem i bitar.

  • 2

    Stek löken i Norrmejerier Smör utan att den tar färg. Smula i saffran och buljong. Lägg i tomat och morötter och häll över vattnet. Låt puttra i ca 35 min eller tills morötterna är mjuka.

  • 3

    Häll i creme fraiche och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar.

  • 4

    Stek pilgrimsmusslor och räkor i lite Norrmejerier Smör i en het panna ca 30 sekunder på varje sida. Trä upp dem på spett och servera till den heta soppan.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se