Saffranssnurror

Saffranssnurror

Saffransbullar på nytt sätt med vit, krämig choklad i fyllningen.

Portioner/mängd: 50 stycken

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 100 gram smör
  • 5 deciliter mjölk
  • 250 gram Kesella
  • 1 gram saffran
  • 1,5 deciliter strösocker
  • 0,5 tesked salt
  • Ca 17 deciliter vetemjöl
  • 50 gram smör (rumsvarmt)
  • 200 gram vit choklad
  • 1 st ägg (uppvispat)
  • 1 deciliter pinjenötter

Gör så här:

  • 1

    Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°.

  • 2

    Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig.

  • 3

    Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.

  • 4

    Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

  • 5

    Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.

  • 6

    Låt jäsa 20 – 30 min.

  • 7

    Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler. Sikta ev över lite florsocker.

Recept skapat av: www.arla.se