Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Saffranspannkakan är en klassiker på julen! Servera saffranspannkakan med grädde och hjortronmylta (alternativt salmbärssylt eller blåbärssylt).

Potioner/mängd: ca 10 bitar

Ingredienser

  • 1,5 deciliter mandel
  • 1 gram saffran
  • Ca 1 kilo risgrynsgröt
  • 4 st ägg
  • 2 deciliter vispgrädde
  • 2 deciliter vispgrädde (till servering)
  • hjortronmylta eller annan sylt

Gör så här:

  • 1

    Sätt ugnen på 175°. Smöra en form.

  • 2

    Flaga mandeln på längden.

  • 3

    Stöt saffran i en mortel.

  • 4

    Blanda i ägg, socker, grädde och saffran i risgrynsgröten. Häll i formen.

  • 5

    Strö över mandeln. Baka i ugn ca 30 minuter, tills saffranspannkakan fått fin färg.

  • 6

    Vispa grädden lätt.
    Servera saffranspannkakan med grädden och hjortronmylta.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se