Saffranspannacotta med pepparkakssmul

Saffranspannacotta med pepparkakssmul

En fantastiskt god Italiensk gräddpudding som blir lite smalare med en lättare grädde.

Portioner/mängd: 5–6

Ingredienser

  • 1 st vaniljstång
  • 5 deciliter mellangrädde
  • 1 gram saffran
  • 0,5 deciliter strösocker
  • 2 st gelatinblad
  • 1 deciliter pepparkakor (krossade)

Gör så här:

  • 1

    Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter.

  • 2

    Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden.

  • 3

    Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar. Dekorera med pepparkakssmul.

  • 4
Recept skapat av: www.norrmejerier.se