Saffransknäck

Saffransknäck

Extra juligt blir det när knäcken har smak av saffran.

Portioner/mängd: Ca 50 stycken

Ingredienser

  • 2 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter ljus sirap
  • 3 deciliter strösocker
  • 50 gram Norrmejerier Smör
  • 0,5 gram saffran

Gör så här:

  • 1

    Blanda grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i ca 20-30 min. Låt koka till ca 140° eller gör kulprovet (Droppa lite knäcksmet i ett glas kallt vatten. Om smeten går att forma till en hård kula så är knäcken klar.)

  • 2

    Stöt saffran i en mortel med en nypa socker. Blanda ner saffranet i knäcksmeten när den svalnat en aning.

  • 3

    Häll upp i små knäckformar som ställts på en smörd bricka.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se