Saffransbullar med kokos

Saffransbullar med kokos

En lite annorlunda och härlig kombination i form av saffransbullar och kokos.

Portioner/mängd: 40 bullar

Ingredienser

  • 50 gram jäst (för söta degar)
  • 100 gram smör
  • 5 deciliter mjölk
  • 1 deciliter strösocker
  • 0,5 deciliter vit sirap
  • 0,5 gram saffran
  • 2 kryddmått salt
  • 12–13 deciliter vetemjöl
  • 100 gram smör
  • 1,5 deciliter kokosflingor
  • 1 deciliter ljust muscovadoråsocker
  • 1 st ägg
  • florsocker
  • folie- eller pappersformar

Gör så här:

  • 1

    Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till cirka 35°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig.

  • 2

    Tillsätt socker, sirap, saffran och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter.

  • 3

    Låt jäsa under duk i 20-30 minuter.

  • 4

    Blanda samman ingredienserna till fyllningen.

  • 5

    Ställ ut formar på plåtar. Skeda upp degen i formarna. Pensla med uppvispat ägg. Gör ett hål i varje bulle med ett finger och klicka fyllningen i hålen. Låt jäsa i 20 minuter på dragfri plats.

  • 6

    Grädda mitt i ugnen i 250° i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler. Dofta över lite florsocker innan serveringen.

Recept skapat av: www.dansukker.se