Rödkål med vanilj

Rödkål med vanilj

Rödkål med vanilj smakar utmärkt till julskinkan och revbenen.

Ingredienser

  • 2 liter rödkål (strimlad)
  • 1 st gul lök (i klyftor)
  • 2 matskedar olivolja
  • 2 st kanelstång
  • 1 tesked vaniljsocker med äkta vanilj
  • 2 matskedar mörkt muscovadoråsocker
  • 0,5 deciliter Ljus sirap
  • 2–3 matskedar ättika (12 %)
  • 1 st apelsin (saft och skal)
  • 10–12 st valnötter

Gör så här:

  • 1

    Fräs kålen och löken i oljan.

  • 2

    Tillsätt kanelstänger, vaniljsocker, muscovadoråsocker, sirap, ättika och apelsin och sjud under lock i 5 minuter.

  • 3

    Tag bort kanelstängerna. Tillsätt valnötterna.

Recept skapat av: www.dansukker.se