Risgrynsgröt

Risgrynsgröt

Recept på klassisk risgrynsgröt.

Portioner/mängd: ca 6 portioner

Ingredienser

  • 2,5 deciliter rundkornigt ris
  • 5 deciliter vatten
  • 2 matskedar smör
  • 1 tesked salt
  • 2 st kanelstång
  • 8 deciliter mjölk
  • 2 matskedar strösocker

Gör så här:

  • 1

    Blanda ris, vatten, matfett och salt i en tjockbottnad gryta och koka upp. Koka därefter i 10 minuter på svag värme.

  • 2

    Tillsätt hälften av mjölken och lägg lock på grytan. Ställ svalt till nästa dag.

  • 3

    Häll på resterande mjölk, kanel och socker och rör om. Lägg på locket och ställ in grytan i 100° varm ugn i 1 timme. Tag bort kanelstängerna före serveringen.

Recept skapat av: