Ris à la Malta

Ris à la Malta

Klassisk Ris à la Malta med apelsiner.

Portioner/mängd: 4–6 portioner

Ingredienser

  • 2 deciliter vispgrädde
  • 5 deciliter kall risgrynsgröt
  • 1–2 matskedar florsocker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 3 st apelsiner

Gör så här:

  • 1

    Vispa grädden och vänd ner i risgrynsgröten.

  • 2

    Skala apelsinerna och skär bort så mycket av det vita som möjligt. Skär apelsinklyftorna i bitar. Blanda ner dem i riset.

  • 3

    Smaksätt med socker och vanillinsocker. Rör om försiktigt så att apelsinbitarna fördelas jämt i riset. Ställ kallt i kylen tills det ska serveras.

Tips

Som alternativ till apelsin kan man servera rårörda hallon eller körsbärskompott till.

Recept skapat av: