Pepparkakskolor

Pepparkakskolor

Pepparkakssmak på kolorna!

Portioner/mängd: Ca 30 stycken

Ingredienser

  • 0,5 deciliter ljus sirap
  • 1 deciliter strösocker
  • 2 deciliter vispgrädde
  • 50 gram Norrmejerier Smör
  • 2 teskedar pepparkakskrydda

Gör så här:

  • 1

    Mät upp alla ingredienser förutom pepparkakskryddorna i en kastrull.

  • 2

    Låt koka ihop sakta till en tjock konsistens. Rör om med en träslev och håll uppsikt så att kolan inte bränns eller kokar över. Koka tills termometern visar 120°, eller gör ett kulprov; häll 1 tsk kolasmet i ett glas med vatten. När kolan går att forma till en kula är den klar.

  • 3

    Låt smeten svalna något och rör sedan i pepparkakskryddorna.

  • 4

    Placera ut knäckformar på en bricka och skeda upp kolan och låt stelna. Förvara svalt.

Tips

Smörj gärna brickan med lite smör så att formarna inte välter.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se