Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

En härlig pepparkakscheesecake passar bra som juldessert.

Portioner/mängd: 8 bitar

Ingredienser

  • 100 gram pepparkakor
  • 50 gram smör
  • 3 st ägg
  • 1,5 deciliter strösocker
  • 2 burkar kesella 10 %
  • 1 st apelsin
  • 1 deciliter vatten
  • 0,5 deciliter strösocker

Gör så här:

  • 1

    Sätt ugnen på 175 grader.

  • 2

    Smula pepparkakorna i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det. Tryck ut och platta till smulorna i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter), gärna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter.

  • 3

    Vispa ner sockret i äggen, tillsätt kesella och citronskalen. Rör samman. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 min tills smeten stannat.

  • 4

    Strimla skalet från apelsinen och koka det i socker och vatten 5-10 min utan lock tills det blir en simmig lag. Lyft upp skalstrimlorna och garnera den avsvalnade cheescaken.

Recept skapat av: www.dansukker.se