Ostsallad med saffransdressing

Ostsallad med saffransdressing

En lite annorlunda julsallad med ost och saffransdressing.

Portioner/mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 2–3 deciliter röd mangold
  • 2–3 deciliter ruccola
  • 3–4 st färska fikon
  • 2 deciliter fetaost (tärnad)
  • 2 deciliter grönmögelost (smulad)
  • 1 matsked varmt vatten
  • 0,5 gram saffran
  • 3 matskedar olja
  • 1 matsked Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap

Gör så här:

  • 1

    Skölj salladen noga och låt den rinna av. Fördela salladen på 4 tallrikar.

  • 2

    Skölj fikonen och skär dem i båtar. Lägg på tallrikarna. Strö de båda ostsorterna över salladen.

  • 3

    Blanda saffran och varmt vatten i en liten skål och låt stå i 5 minuter. Tillsätt olja och sirap och blanda väl.

  • 4

    Droppa dressingen över salladen. Servera med ett gott bröd till.

Recept skapat av: www.dansukker.se