Muscovadogravad lax

Muscovadogravad lax

Muscovadogravad – en lite annorlunda variant på den gravade laxen.

Portioner/mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 750 gram laxsida
  • 3/4 deciliter Ljust Dansukker Muscovadoråsocker
  • 3/4 deciliter salt
  • 10 st vitpepparkorn (krossade)
  • 10 st svartpepparkorn (krossade)
  • 3–4 dill (grovhackad)

Gör så här:

  • 1

    Skrapa och torka laxsidan. Frys den i minst 2 dygn.

  • 2

    Blanda salt, socker och peppar, och gnid in laxen med blandningen. Täck botten av en låg skål med dill. Lägg laxsidan ovanpå med skinnet mot dillen. Lägg resten av dillen på laxen. Täck skålen med plastfolie och ställ muscovadolaxen i kylskåp i 2 dygn. Vänd laxen då och då.

  • 3

    Skär laxen i tunna skivor och servera med senapssås, dill och citron.

Recept skapat av: www.dansukker.se