Mozartkulor

Mozartkulorna är så goda att de för många blivit ett måste bland julgodiset. Här är ett recept med en skvätt konjak i (kan uteslutas), som gör dessa kulor extra lyxiga.

Portioner/mängd: Ca 25 kulor

Ingredienser

  • 400 gram mandelmassa
  • 250 gram nougat
  • 2 matskedar cognac (eller annan sprit som t.ex. rom eller cointreau)
  • 200 gram mörk choklad

Gör så här:

  • 1

    Skär nougaten i 25 små kuber. Rulla kuberna till jämna bollar.

  • 2

    Riv mandelmassan och blanda den med cognacen.

  • 3

    Gör 25 platta bitar av mandelmassan. Lägg en boll nougat på varje platta och forma till runda bollar.

  • 4

    Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.

  • 5

    Doppa bollarna i chokladen med hjälp av två gafflar. Lägg kulorna på bakplåtspapper och låt stelna.

Recept skapat av: