Mörk chokladkola

Mörk chokladkola

Mörk chokladkola är ett av de viktigaste inslagen bland julgodiset.

Portioner/mängd: Ca 25 stycken

Ingredienser

  • 100 gram Norrmejerier Smör
  • 0,5 deciliter kakao
  • 2 deciliter vispgrädde
  • 3 deciliter strösocker
  • 1 deciliter mörk sirap
  • 3 matskedar honung

Gör så här:

  • 1

    Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka ca 20-35 min. Rör om då och då, så att det inte bränns vid. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite kolasmet i ett glas med kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar).

  • 2

    Häll ut smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna en stund och skär kolan i fyrkanter.

  • 3

    Slå in i smör- eller cellofanpapper.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se