Mjuk morotspepparkaka

Mjuk morotspepparkaka

En mjuk pepparkaka gjord med härlig topping och valnötter.

Portioner/mängd: 1 stor kaka

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 3 deciliter strösocker
  • 3 deciliter majsolja
  • 5 deciliter vetemjöl
  • 0,5 matsked pepparkakskryddor
  • 1 tesked bikarbonat
  • 2 teskedar bakpulver
  • 0,5 tesked salt
  • Ca 8 st morötter (fint rivna)
  • 1,5 deciliter valnötter
  • 1 deciliter Crème Fraiche
  • 2 matskedar florsocker
  • 300 gram färskost (t.ex. Philadelfia)
  • 0,5 deciliter valnötter (hackade)

Gör så här:

  • 1

    Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form.

  • 2

    Vispa ägg och socker fluffigt. Häll i oljan och vispa ytterligare en liten stund.

  • 3

    Blanda alla torra ingredienser.

  • 4

    Vänd ner morötter och mjölblandningen.

  • 5

    Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna något och stjälp upp den ur formen.

  • 6

    Blanda creme fraiche, florsocker och färskost. Bred toppingen över kakan och strö över hackade valnötter.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se