Mandelhjärtan med hjortrongrädde

Mandelhjärtan med hjortrongrädde

En klassiker på julbordet! Kombinationen av mandel, hjortron och grädde är underbar.

Portioner/mängd: Ger ca 30 hjärtan

Ingredienser

  • 4 deciliter vetemjöl
  • 3/4 deciliter strösocker
  • 200 gram Norrmejerier Smör
  • 1 st äggula
  • 1 st ägg (till pensling)
  • 1,5 deciliter mandel
  • 2 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter hjortronsylt
  • hjortron (frysta)

Gör så här

  • 1

    Kör mjöl, socker och smör till en smulig deg i mixern.

  • 2

    Tillsätt äggulan och kör ytterligare i ett par sekunder tills det precis bildar en boll. Låt degen vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln.

  • 3

    Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut hjärtan, i olika storlekar, med pepparkaksformar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kakorna med ägg och strö över mandeln. Grädda i ca 10 min. Låt svalna.

  • 4

    Vispa grädde och blanda ner hjortronsylten.

  • 5

    Varva hjärtan med hjortrongrädde och dekorera med hjortron och gärna en kvist mynta.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *