Lyxig strömmingslåda med skaldjur

Lyxig strömmingslåda med skaldjur

En lyxig gratäng med fisk och skaldjur. Strömming, scampi och ansjovis är aldrig fel i jultider.

Portioner/mängd: 6 portioner

Ingredienser

  • 1 kilo strömmingsfilé
  • En klick Svenskt smör
  • 6–8 st ansjovisfiléer
  • 200 gram scampi- eller kräftstjärtar (tinade)
  • 1 deciliter Crème Fraiche
  • 1 deciliter matlagningsgrädde
  • 2 matskedar ströbröd
  • salt och peppar

Gör så här:

  • 1

    Sätt ugnen på 200° . Smörj en ugnsfast form.

  • 2

    Salta och peppra strömmingen på köttsidan. Klipp bort fenorna. Rulla ihop dem med skinnsidan utåt och trava dem i formen.

  • 3

    Fördela crème fraiche och ansjovisen ovanpå och skaldjuren runt omkring.

  • 4

    Strö ströbröd över alltsammans och häll på grädden. Grädda i 20 minuter. Servera ljummen eller varm.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se