Laxtartar med koriander och rom på knäckebröd

Laxtartar med koriander och rom på knäckebröd

En lite annorlunda julrätt med lax och koriander.

Portioner/mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 bit lax (rimmad eller gravad, ca 200 gram)
  • 2 teskedar korianderfrö
  • ½ gurka
  • 4 st salladslökar
  • skal och saft av ½ lime (finrivet)
  • 4 matskedar Crème Fraiche
  • 4 matskedar forell- eller laxrom
  • 8 bitar tunt knäckebröd
  • koriander (färsk)
  • limeklyftor
  • salt och peppar

Gör så här:

  • 1

    Skär laxen i små tärningar.

  • 2

    Stöt korianderfrö grovt i en mortel.

  • 3

    Skala och skär gurkan i små tärningar.

  • 4

    Skär löken i tunna ringar.

  • 5

    Blanda lax, gurka, lök med finrivet skal och saft av lime samt crème fraiche och korianderfrö. Smaka av med salt och peppar.

  • 6

    Lägg en klick laxtartar på knäckebröd, toppa med rom och dekorera med färsk koriander och limeklyftor.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se