Laxrullar med ruccola och ädelost

Laxrullar med ruccola och ädelost

Laxrullar med ädelost passar bra till julbuffén eller glöggminglet.

Portioner/mängd: 10–12 stycken

Ingredienser

  • 200 gram rökt lax (i skivor)
  • 100 gram ädelost (gärna gorgonzola)
  • 1 deciliter Crème Fraiche (Går även bra med lätt Crème Fraiche)
  • En näve ruccola
  • svartpeppar (nymald)

Gör så här:

  • 1

    Bred ut laxen på smörpapper eller plastfilm.

  • 2

    Mosa ost och crème fraiche. Bred ut krämen på laxen. Krydda med svartpeppar.

  • 3

    Lägg ut ett lager ruccola över ostkrämen. Rulla med hjälp av smörpapperet ihop laxen till en rulle. Låt gärna rullen ligga kallt en stund i kyl (eller frys) för att stelna. Då blir den lättare att dela i bitar. Servera gärna på salladsblad, som på bilden.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se