Kryddbröd

Kryddbröd

Kryddbröd passar perfekt till julbordet. Här med anis, honung, kanel, ingefära och apelsinskal.

Ingredienser

  • 3 deciliter honung
  • 1,5 deciliter råsocker
  • 4 deciliter mjölk
  • 2,5 matskedar anis (mald)
  • 0,5 deciliter kanel
  • 1 matsked ingefära (rågad)
  • 0,5 matsked apelsinskal (rivet)
  • 1 tesked salt
  • 6,5 deciliter vetemjöl special
  • 1 deciliter rågsikt
  • 1,5 matsked bikarbonat

Gör så här:

  • 1

    Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp honung, råsocker, mjölk, anis, kanel, ingefära, apelsinskal och salt. Låt det kallna. (Det kan gärna stå över natten och dra.)

  • 2

    Blanda ner mjöl och bikarbonat i den kalla kryddsmeten. Rör till en jämn deg.

  • 3

    Smörj två avlånga brödformar och häll i den lösa degen. Sätt in bröden i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Baka i ca 1 timme och 20 minuter.

  • 4

    Servera med äppelkompott och gärna lite grönmögelost.

Recept skapat av: www.svt.se