Kolakaka med valnötter

Kolakaka med valnötter

Den här fantastiska kolakakan avnjutes bäst i tunna skivor tillsammans med fruktsallad eller kaffe.

Portioner/mängd: 8–10 bitar

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 3 deciliter strösocker
  • 200 gram Svenskt smör (smält)
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • 1 deciliter kakao
  • 2 deciliter vetemjöl
  • 1 tesked bakpulver
  • 100 gram valnötter
  • 2 deciliter vispgrädde
  • 2 deciliter strösocker
  • 2 matskedar sirap
  • 100 gram Svenskt smör
  • 100 gram mörk blockchoklad

Gör så här:

  • 1

    Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda med smör, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör till en jämn smet.

  • 2

    Smörj och bröa en kakform. Grädda kakan i 20minuter eller tills kakan precis stelnar.

  • 3

    Koka ihop vispgrädde, socker och sirap cirka 20 minuter. Gör sedan kulprov.

  • 4

    Rör ned smör och choklad och rör tills det smält.

  • 5

    Bred kolakrämen över kakan.Garnera med valnötter. Ställ svalt fram till servering.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se