Kola- och chokladpaj

En oemotståndlig paj med härlig fyllning av både choklad och kola.

Portioner/mängd: 8–10 bitar

Ingredienser

  • 60 gram osaltat smör
  • 3 matskedar Flor med chokladsmak (Dansukker)
  • 4 deciliter digestivekex (krossade)
  • 400 gram kondenserad mjölk
  • 75 gram osaltat smör
  • 1 deciliter Råsocker Flor (Dansukker)
  • 200 gram mörk choklad
  • 1,5 deciliter vispgrädde
  • 2 matskedar mörkt muscovadoråsocker
  • 40 gram osaltat smör
  • 1 deciliter vispgrädde
  • chokladbitar

Gör så här:

  • 1

    Smält smöret. Blanda kexsmulor, flor med chokladsmak och det smälta smöret. Tryck ut kexsmulet i en form med löstagbar kant. Låt stelna i kylskåp.

  • 2

    Blanda den kondenserade mjölken, smöret och sockret i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Koka upp och koka därefter tills blandningen tjocknat, cirka 8 minuter. Låt svalna något innan fyllningen hälls i pajskalet. Ställ i kylskåp tills kolan stelnat.

  • 3

    Bryt sönder chokladen och blanda den tillsammans med grädde, socker och smör. Värm på svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna innan den hälls över kolalagret i pajskalet. Ställ i kylskåp.

  • 4

    Garnera eventuellt pajen med vispad grädde och chokladbitar.

Recept skapat av: www.dansukker.se