Kaneldoftande potatisklyftor

Kaneldoftande potatisklyftor

Med lite kanel blir potatisklyftorna juliga.

Portioner/mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 4–6 st potatisar (fast sort)
  • Ca 0,5 deciliter olivolja
  • 2–3 teskedar kanel (mald)
  • 1 matsked Dansukker Rörsocker Strö
  • flingsalt

Gör så här:

  • 1

    Sätt ugnen på 225°. Skölj och borsta potatisen noga.

  • 2

    Skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en plastpåse, häll i oljan och ca hälften av kanelen. Förslut påsen och skaka väl så att oljan och kanelen fördelar sig över potatisklyftorna.

  • 3

    Häll ut klyftorna i en ugnsfast form, dofta över resten av kanelen och strö rörsockret och flingsaltet över. Tillaga mitt i ugnen i ca 35 min. Skaka formen ett par gånger under tiden så att potatisen blandas med oljan och kryddorna.

Recept skapat av: www.dansukker.se