Kanel- och lingonmuffins med yoghurttopping

Kanel- och lingonmuffins med yoghurttopping

Härliga muffins med kanel, lingon och topping!

Portioner/mängd: Ca 15 st

Ingredienser

  • 200 gram Svenskt smör (rumstempererat)
  • 2,5 deciliter strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 2 deciliter frysta lingon
  • 3,5 deciliter vetemjöl
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 tesked kanel (malen)
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 2 deciliter matlagningsyoghurt
  • 2 deciliter florsocker
  • 1 matsked lingonsaft
  • frysta lingon

Gör så här:

  • 1

    Låt yoghurten rinna av i kaffefilter i minst 3 timmar.

  • 2

    Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget.

  • 3

    Rör ner grädde och lingon.

  • 4

    Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.

  • 5

    Fyll smeten till 3/4 i muffinsformar.

  • 6

    Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt dem svalna helt.

  • 7

    Blanda ihop matyoghurt, florsocker och lingonsaft till topping.

  • 8

    Bred eller spritsa den i ett jämnt lager på varje muffins. Garnera gärna med några lingon.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se