Kanderade äpplen

Kanderade äpplen

Kanderade äpplen är både goda att äta och fina att se på!

Ingredienser

  • 8 st små röda äpplen
  • 8 st blompinnar i trä
  • 3 deciliter Dansukker Strösocker
  • 1,5 deciliter vatten
  • 1 matsked glykos (säljs på apotek)

Gör så här:

  • 1

    Avlägsna skaft och blomfästen från äpplena. Torka av dem noga och stick en blompinne genom varje äpple från blomfästet till skaftet. Smörj ett bakplåtspapper med olja.

  • 2

    Blanda strösocker, vatten och glykos i en kastrull och koka på svag värme tills sockret har löst sig. Höj därefter värmen så att lagen kokar häftigt. Kontrollera om lagen är färdig genom att doppa en pinne i lagen och hålla den under rinnande kallt vatten – lagen är färdig om den stelnar och blir hård.

  • 3

    Doppa äpplena i den varma lagen. Snurra äpplena ovanför kastrullen tills all överflödig lag har runnit av. Ställ äpplena på det smorda bakplåtspapperet och låt lagen stelna.

Recept skapat av: