Julscones

Julscones

Scones med hasselnötter, fikon, russin och aprikoser.

Ingredienser

  • 1 deciliter hasselnötter (hackade)
  • 1,5 deciliter torkade fikon (hackade)
  • 1 deciliter russin
  • 1 deciliter torkade aprikoser (hackade)
  • 2,5 deciliter vetemjöl
  • 2 deciliter rågmjöl
  • 2 teskedar bakpulver
  • 1 tesked salt
  • 3 matskedar Dansukker Brödsirap
  • 2 matskedar olja
  • 2 deciliter mjölk

Gör så här:

  • 1

    Blanda nötter, fikon, russin och aprikoser med de torra ingredienserna. Tillsätt sirap, olja och mjölk och arbeta samman till en deg.

  • 2

    Dela degen i två delar som formas till runda bullar cirka 15 centimeter i diameter.

  • 3

    Lägg bullarna på plåt med bakplåts-papper och skär ett kors genom bullarna. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 12 minuter. Låt svalna något innan de äts.

Recept skapat av: www.dansukker.se