Julsallad på rödbetor & valnöt

Julsallad på rödbetor & valnöt

En röd och julig sallad med rödbetor, valnötter och äpplen.

Portioner/mängd: 4–6 portioner

Ingredienser

  • 4-6 st inlagda hela rödbetor
  • 2 st kokta ägg
  • 2 st små röda äpplen
  • 2 st stjälkar blekselleri
  • 2 deciliter valnötter
  • 2 matskedar dill (finhackad)
  • 2 deciliter Créme Fraiche

Gör så här:

  • 1

    Skär rödbetor, ägg, äpple och stjälkselleri i små tärningar. Hacka valnötterna grovt och blanda samman allt. Vänd i dill och smaka av med salt och peppar.

  • 2

    Fyll salladen i en plastfolieklädd form.

  • 3

    Vispa crème fraiche med en elvisp så den blir fast. Fyll den vispade crèmefraichen i en spritspåse.

  • 4

    Stjälp upp julsalladen på ett fat och spritsa crème fraiche i toppar runt om.

  • 5

    Dekorera med dill och valnötter.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se