Julpaj på skinka och Västerbottensost

Julpaj på skinka och Västerbottensost

Är inte julskinkan klar ännu blir det lika gott med kokt eller rökt skinka i pajen. Västerbottensosten däremot, får du inte byta ut!

Portioner/mängd: 4–6 portioner

Ingredienser

  • 2 deciliter vetemjöl
  • 1 deciliter grahamsmjöl
  • 115 gram Svenskt smör
  • 2 matskedar Crème Fraiche
  • 1 tesked salt
  • 2 st ägg
  • 2,5 deciliter mellangrädde
  • 100 gram Västerbottensost (riven)
  • 200 gram skinka (i strimlor)
  • 1 st rödlök (skivad)
  • 1 kryddmått salt
  • 1 kryddmått peppar

Gör så här:

  • 1

    Kör alla ingredienser till degen i en matberedare.

  • 2

    Tumma ut den i pajform ca 25 cm i diameter.

  • 3

    Vispa ihop ägg, grädde och ost. Tillsätt salt och peppar. Rör ned skinka och lök.

  • 4

    Grädda i 200° i 30-40 minuter, eller tills pajen stelnat. Servera den varm eller ljummen.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se