Julfrestelse

Julfrestelse

En variant av Janssons frestelse, här med palsternackor och morötter.

Portioner/mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • ½ kilo potatis (av mjölig sort)
  • 2 st palsternackor
  • 3 st morötter
  • 1 liten burk ansjovisfiléer (+ lite av spadet)
  • 1 st gul lök
  • 4 deciliter mellangrädde
  • 2 matskedar ströbröd
  • 2 matskedar Svenskt smör

Gör så här:

  • 1

    Sätt ugnen på 200°. Skala potatis, palsternacka, morötter och skär i fina strimlor. Skala och skär löken i tunna skivor.

  • 2

    Varva potatis, palsternacka, morötter, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form.

  • 3

    Häll grädde och lite ansjovisspad över blandningen. Sikta över ströbröd och lägg på några smörklickar.

  • 4

    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills potatisen är mjuk och ytan har fått fin färg.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se