Julens korintkakor

Julens korintkakor

Korintkakor passar mycket bra till jul!

Portioner/mängd: Ca 60 kakor

Ingredienser

  • 200 gram Svenskt smör
  • 2,5 deciliter strösocker
  • 1 st ägg
  • 3 deciliter korinter
  • 1 tesked bikarbonat
  • 5 deciliter vetemjöl

Gör så här:

  • 1

    Rör smör och socker poröst.

  • 2

    Rör ner ägget, korinterna och bikarbonaten utrörd med lite mjöl.

  • 3

    Tillsätt resten av mjölet och arbeta in det i degen. Låt degen vila i kylskåp i två timmar.

  • 4

    Sätt ugnen på 175°. Rulla ut degen i tre längder. Skär varje längd i 20 bitar. Forma dem till runda kulor och lägg dem på en välsmord plåt eller i pappersformar. Tryck till kulorna lätt.

  • 5

    Grädda i 10-12 min. Kakorna ska vara läckert ljusbruna.

Recept skapat av: www.norrmejerier.se